środa, 16 września 2009

podróże kulinarne


Małe wydawnictwo odkryte przypadkiem w tak zwanej taniej książce. Ładnie wydane w ciekawym formacie. Na początku trochę informacji o historii japońskiej kuchni, między innymi o słodyczach, zasadach pięknego stołu czy japońskich alkoholach. Dużo kolorowych zdjęć i wspaniałych przepisów. Niektóre nawet nie takie trudne. ;) Szkoda tylko, że nie ma informacji, gdzie można kupić w naszym kraju takie składniki, jak na przykład japońska bułka tarta czy suszone sakiewki z tofu. Niektóre udało mi się znaleźć w sklepach internetowych, bo na półkach sklepów w reality próżno szukać. :) Smacznego!

3 komentarze:

  1. Pysznoooooooości!
    Ale nie ma jak to jakitori z mikroknajpki w Tokio...
    Ooooch...!

    OdpowiedzUsuń
  2. Można prosić o wydawnictwo i autora? Szukam właśnie takiej książki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam! To seria wydana pod szyldem znanej Rzeczpospolitej - kuchnie z różnych stron świata. Można poczytać o serii tutaj: www.rp.pl/kuchnia, a zamówić tutaj: http://sklep.rp.pl/index.php?cPath=22_45. :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń