tag:blogger.com,1999:blog-7020380540230594757.post4556529394709377437..comments2023-11-30T09:27:20.146+01:00Comments on JaponiaBliżej.: Yatai.japoniabliżejhttp://www.blogger.com/profile/05904421312643085014noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-7020380540230594757.post-41406364895145933682012-07-20T18:09:45.812+02:002012-07-20T18:09:45.812+02:00Pierogi, i owszem, mogę sobie wyobrazić - nisza na...Pierogi, i owszem, mogę sobie wyobrazić - nisza na rynku, którą trzeba wykorzystać? Hasło już jest. :) W sumie pajdy chleba ze smalcem też, które w sumie już można kupić podczas różnych <i>eventów</i>. :)japoniabliżejhttps://www.blogger.com/profile/05904421312643085014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7020380540230594757.post-54998079529900434272012-07-20T10:58:19.357+02:002012-07-20T10:58:19.357+02:00A pierogi to dobry pomysł, skośni chyba sprzedają ...A pierogi to dobry pomysł, skośni chyba sprzedają gyozę na ulicy, czyż nie? Nawet mam wstępny pomysł na reklamę, przemawiającą do sumienia Narodu: "Pognęb wroga, kup pieroga" i do tego zdjęcie czyjeś (do ustalenia, czyje - można użyć różnych, w zależności od lokalizacji)Wiesław Szczoteczkahttps://www.blogger.com/profile/02939766693982224075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7020380540230594757.post-963633369240080882012-07-20T10:12:07.336+02:002012-07-20T10:12:07.336+02:00Bigos i flaczki są ryzykowne, z powodu trudności w...Bigos i flaczki są ryzykowne, z powodu trudności w jedzeniu na chodzonego. Bigos jest też z góry podejrzany, bo można wrzucić do niego cokolwiek. Nie upieram się specjalnie przy lokalności, mogą być knysze. Chleb ze smalcem. Chwilowo nie mam więcej pomysłów, ale obiecuję się zastanowić, bo problem jest ciekawy.Wiesław Szczoteczkahttps://www.blogger.com/profile/02939766693982224075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7020380540230594757.post-27326545462256509872012-07-20T08:43:29.486+02:002012-07-20T08:43:29.486+02:00Dzięki bardzo! Życzę poznania tych wszystkich smak...Dzięki bardzo! Życzę poznania tych wszystkich smaków - warto. :) Pozdrawiamjaponiabliżejhttps://www.blogger.com/profile/05904421312643085014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7020380540230594757.post-20928999686446124362012-07-20T00:01:35.894+02:002012-07-20T00:01:35.894+02:00Świetny blog a post aż ślinka cieknie, kiedyś też ...Świetny blog a post aż ślinka cieknie, kiedyś też zasmakuje tych potraw:). Pozdrawiam!keroroslayerhttps://www.blogger.com/profile/09658998118970829061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7020380540230594757.post-51489856640348977752012-07-19T14:39:46.363+02:002012-07-19T14:39:46.363+02:00U nas nie ma takiej tradycji mi się wydaje. No bo ...U nas nie ma takiej tradycji mi się wydaje. No bo cóż mogliby sprzedawać - pierogi? Bigos? Flaczki? ;)japoniabliżejhttps://www.blogger.com/profile/05904421312643085014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7020380540230594757.post-55541370502039087782012-07-19T14:38:42.099+02:002012-07-19T14:38:42.099+02:00Trzeba sobie stworzyć własną oazę smaków. ;)Trzeba sobie stworzyć własną oazę smaków. ;)japoniabliżejhttps://www.blogger.com/profile/05904421312643085014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7020380540230594757.post-85411703677760018302012-07-19T10:37:01.664+02:002012-07-19T10:37:01.664+02:00Smutno mi się robi, jak czytam i oglądam takie rze...Smutno mi się robi, jak czytam i oglądam takie rzeczy - w wielu krajach, które odwiedzałem, można było zjeść coś szybkiego, smacznego i lokalnego na ulicy, wszystko świeże i robione na oczach klienta. U nas jest z tym marnie - cósie z grilla i długo, długo nic. Buuu :(Wiesław Szczoteczkahttps://www.blogger.com/profile/02939766693982224075noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7020380540230594757.post-55656967997171552152012-07-19T10:15:05.253+02:002012-07-19T10:15:05.253+02:00i jak żyć dalej po tak apetycznym poście na polski...i jak żyć dalej po tak apetycznym poście na polskiej pustyni tożsamości gastronomicznej?!? :)mollahttps://www.blogger.com/profile/03451946397722890619noreply@blogger.com