tag:blogger.com,1999:blog-7020380540230594757.post3981040565241905187..comments2023-11-30T09:27:20.146+01:00Comments on JaponiaBliżej.: tenpurajaponiabliżejhttp://www.blogger.com/profile/05904421312643085014noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-7020380540230594757.post-8222804061065105972012-08-06T09:08:09.734+02:002012-08-06T09:08:09.734+02:00Dziękuję za wskazówki - na pewno wezmę je pod uwag...Dziękuję za wskazówki - na pewno wezmę je pod uwagę następnym razem. I jajkom mówię koniec. :)japoniabliżejhttps://www.blogger.com/profile/05904421312643085014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7020380540230594757.post-3901311440084766072012-08-02T10:02:23.088+02:002012-08-02T10:02:23.088+02:00O tak, tez zmagam sie z tenpura idealna (-_-"...O tak, tez zmagam sie z tenpura idealna (-_-")<br />Pogodzilam sie z tym, ze moze nie bedzie smakowala tak, jak w Japonii, ale udalo mi sie wypracowac efekt koncowy bliski wersji oryginalnej <br /><br />Tak naprawde to mozna pominac jajko (tak wynika z mojego doswiadczenia). I tak, jak woda musi byc porzadnie zimna, tak olej musi byc porzadnie goracy. I musi go byc, niestety, sporo (to, co wrzucimy, musi byc w polowie zanurzone).<br />Najlepiej sprawdzic za pomoca kropelki ciasta do tenpury-jezeli wyplynie szybko na powierzchnie i beda wokol niej babelki, duzo babelkow i bedzie lekko syczec-olej jest dobry. Smazyc trzeba szybko i uwaznie, bo przypala sie szalenie.<br /><br />Jezeli ciasto jest za rzadkie albo olej za zimny-nici z chrupania. Ja pomijam grudki na rzecz naprawde gestej masy-wtedy warstwa wychodzi rowna, dosc gruba i pysznie chrupka.Narysowana Hildahttps://www.blogger.com/profile/15565718427547799589noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7020380540230594757.post-34366644476571904712011-09-02T22:18:53.437+02:002011-09-02T22:18:53.437+02:00mmm, głodna jestem ;))mmm, głodna jestem ;))partycja.ghttps://www.blogger.com/profile/17828850154774115358noreply@blogger.com